Ce asteapta angajatii de la un lider

27 aprilie 2016 Petru Păcuraru

Am citit zeci de articole despre ceea ce trebuie să facă sau să nu facă un lider, despre calitățile indispensabile unui lider adevărat, despre ceea ce-l deosebește pe el de un șef oarecare. N-am citit, însă, prea multe despre ce așteaptă angajații de la un lider, deși aceștia și nu liderul constituie coloana vertebrală a organizației. 

De-a lungul timpului, în cei peste 14 ani de experiență, am lucrat cu mii de oameni, angajați în mari corporații. Așteptările lor față de lideri sunt atât de firești – cinste, respect, încredere etc., încât par, la un moment dat, ridicol de banale. Dar, mă întreb, oare câți lideri țin cont de ele şi, mai ales, câți li se conformează?

Cred că așteptările definesc nevoile, iar îndeplinirea nevoilor creează motivație. Așteptările pe care le au angajații de la lideri sunt de două feluri: conștiente/raționale și subconștiente/emoționale.

Cele conștiente și raționale, cuprind așteptări de ordin financiar (salarii și beneficii), de evoluție (unde sunt azi, unde ajung peste 5 ani?), de statut (funcție, influență), de mediu (birou, colegi, echipă) , de consistență și presiune (stres, responsabilitate mare) și, nu în ultimul rând, de confort. Și aici există o întreagă strategie pentru toate aceste puncte, de la training la birouri frumoase, la zile libere și abonamente la sală și la clinici private. Așadar lanțul așteptărilor devine din ce în ce mai lung, și angajatorii, dar mai ales liderii, se asigură ca ele să fie îndeplinite.

Așteptările subconștiente/emoționale sunt însă cele care fac diferența în dinamica leader- follower, dacă cele din prima categorie tind să fie îndeplinite. Ce sens are cariera mea? Care este misiunea mea aici? Sunt întrebări la care poate de multe ori noi nu avem răspuns, sau dacă avem, nu suntem sigur de el.

Zgomotele ratelor, ale presiunii sociale, ale mașinii pe care ne-o dorim, ale televizorului, ale vecinilor cu care suntem în competiție, ale taxei școlii la care merg copiii, ne fac să uităm de ce suntem aici.

Continurea articolului o puteți găsi aici: http://goo.gl/VXpCaY

 

 

 


Comentarii