Millenials: studiu de caz si recomandari – HPDI

Millenials: studiu de caz si recomandari

Millenials

In ultima perioada aud la intalnirile si evenimentele la care particip intrebari legate de generatia Millennials (1980 – 2000) sau Generatia X (1960 – 1980): “Cum ii atragem?”, ”Cum ii motivam?”, “Exista metode prin care ii putem face sa fie mai flexibili la regulile companiei?”.

Ei bine, este o provocare sa integrezi intr-un sistem deja functional care tinde spre excelenta o persoana care nu rezoneaza la reguli. Intrebarea pe care si-o pune orice manager in acel moment este: schimb persoana sau ne schimbam noi? Bazandu-ma pe experienta de pana acum va pot spune cu siguranta ca este mai simplu sa ne schimbam noi si organizatia noastra decat sa incercam sa ii schimbam pe ei. (Despre Madalina Barbu)

Daca va doriti o persoana creativa, deschisa, autonoma, dornica sa invete si care are nevoie de sinceritate, un Millenial este ceea ce cautati. Ca sa il poti integra perfect este necesar sa afli care sunt nevoile sale. Iata care sunt recomandarile noastre fata de modul in care este bine sa priviti persoanele din categoria Millenials:

– Viziune: Au o nevoie imensa de viziune. Ei vor sa vada de la inceput luminita de la capatul tunelului. Daca in trecut angajatorul intreba candidatul unde se vede peste 5 ani, acum rolurile s-au schimbat si candidatul are nevoie sa stie care este planul lui de cariera si ce trebuie sa faca sa ajunga acolo. Vindeti-le o viziune coerenta si completa! Mare atentie insa: daca ce li s-a promis nu se intampla, pararesc corabia. Construiti un brand de angajator atragator si ei vor fi cei ce va vor cauta!

Inspiratie: Vor sa fie inspirati si aleg sa stea langa oamenii de la care pot invata multe si cu care se pot conecta la nivel emotional. Incercati sa ii introduceti in programe de mentoring sau coaching. Au nevoie de exemple si povesti reale care sa ii inspire. Nu vor urma functii si titluri, vor urma oameni. (Cum poti fi atat leader, cat si coach)

– Autonomie: Increderea si autonomia ii fac sa duca la bun sfarsit un task. Nu vor sa faca parte dintr-un sistem de micro-management, vor autonomie si isi asuma responsabilitatea unui task primit. Vor cere ajutorul daca au nevoie de el. Ceea ce ii motiveaza este tocmai faptul ca a cere ajutorul este decizia lor.

– Libertate: Este important pentru ei sa poata avea de ales sa lucreze remotely. Pentru ei credinta este ca nu conteaza cat timp esti la birou, ci este mai important cat de productiv esti.

– Dezvoltare continua: Pentru ei informatia este peste tot si au nevoie de un program de training continuu. Au nevoie de traineri inspirationali care sa ii ajute sa implementeze tehnicile si informatiile invatate, mai mult decat continutul teoretic in sine. Au nevoie de sharing de informatie si experienta. Creati-le mediu potrivit impartasirii de experiente si metode, pentru ca vor fi deschisi si vor invata mai multe asa.

– Atmosfera: Millenials prefera colaborarea si isi doresc sa lucreze intr-un mediu creativ si plin de interactiune. Nu vor ramane la un job, indiferent de partea financiara, daca nu le place echipa, leaderul si mediul de lucru. Si daca par ca sunt motivati extern, ajutati-i sa isi gaseasca motivatia interioara – vor aprecia asta.

Insa au o serie de lucruri de imbunatatit de care trebuie sa ii facem constienti:

– Pot insista pe traininguri de dezvoltare personala chiar daca isi pot face treaba si fara acel curs. In acest caz ii putem ajuta sa constientizeze prioritatile lor in cariera si posibilitatile bugetului. Daca ii facem sa inteleaga ca suntem alaturi de ei si ca o sa ii sustinem in acest demers, cererile se vor domoli.

– Muncesc prea putin: perceptia lor legata de timp vs productivitate ii poate face sa para ca muncesc prea putin. Acorda-le flexibilitate si ajuta-i sa inteleaga ca este necesar sa respecte un anumit program de lucru, inclusiv sa il stabileasca ei pentru inceput.

– Sunt greu de multumit: indiferent de cate bonusuri primesc, pentru ei intotdeauna este mai verde iarba vecinilor. Marseaza pe relationare si echipa! Ajuta-i sa descopere motivatia interioara!

Este clar ca procesul de adaptare este greu si lung, insa ma bucura sa vad ca multi dintre clientii nostri isi modifica procedurile oferindu-le tinerilor Millenials autonomie, flexibilitate la program, traininguri si programe de teambuilding care sa le creasca sentimentul de apartenenta fata de grup si atasamentul la brand.

 

semnatura articol MADA_NOU

Leave a Response

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Story
7 idei pentru retenția liderilor într-o organizație