Un altfel de team building – Cum sa te distrezi cu apa plata, muay-thai si hipnoza – HPDI

Un altfel de team building – Cum sa te distrezi cu apa plata, muay-thai si hipnoza

wellness-team-building-2-465x390

Un studiu realizat in 13 state europene arata ca stresul la locul de munca este responsabil de cresterea cu 23% a riscului de atac de cord sau cerebral in randul angajatilor. In acest context, HPDI, companie de consultanta in domeniul resurselor umane, a venit cu un concept inedit de team building, axat pe wellness – Team Wellness Time -, o premiera in Romania.

Mai exact, daca in trecut team building-ul era asociat, mai degraba, cu ideea de „team drinking”, acum, intr-un Team Wellness Time, angajatii fac aerobic, zumba, muay-thay, invata despre nutritie, ba chiar participa la sedinte de meditatie si hipnoza. Fumatul este limitat si se bea doar apa plata si sucuri naturale.

„Este mai mult decat un program destinat distractiei pe durata unui weekend. Imbinam munca in echipa cu stilul de viata sanatos si cream o tendinta general acceptata de catre participanti”, spune Alexandru Busila, psihoterapeut si trainer HPDI.

No drinking in team building

Studiul citat, publicat recent in revista medicala Lancet, mai arata ca eliminarea stresului la locul de munca reduce semnificativ riscul de imbolnavire, chiar cu 36% daca se renunta si la fumat. Mai mult, angajatii care urmeaza un regim alimentar sanatos, practica un sport si aplica tehnici de diminuare a stresului sunt mai performanti, iar zilele de concediu medical scad semnificativ.

Companiile romanesti au inteles aceste avantaje si au inceput sa investeasca mai mult in activitati de wellness – abonamente la fitness si aerobic sau cursuri de nutritie pentru angajati. In acest context, HPDI (Human Performance Development International) vine cu o inovatie pe piata de team building din Romania: Team Wellness Time. “Anul trecut am avut peste 1200 de persoane in diferite programe de teambuilding, in care am inclus cu succes diverse activitati de wellness. Tocmai de aceea pot spune ca moda team building-urilor cu nopti de petrecere si dimineti de mahmureala a apus. Noi ne concentram pe stilul de viata sanatos”, mai spune Alexandru Busila.

In cele trei zile, participantii vor fi luati in primire de terapeuti, specialisti in nutritie, antrenori de aerobic si muay-thai, maseuri. Vor fi prezenti la work-shop-uri de gastronomie, meditatie, managementul stresului, chiar si hipnoza. „Aceasta din urma, dincolo de mitologia urbana, nu face altceva decat sa ajute acea persoana sa se relaxeze sau, in cel mai rau caz, sa adoarma”, adauga Busila.

Desteptarea la 7.00, tigarile la control!

Dar o viata sanatoasa cere si sacrificii. Intr-un Team Wellness Time, se da desteptarea la 7.00 dimineata si este urmata de o jumatate de ora de inviorare. Fumatul este limitat – ai voie la o singura tigara, odata la doua ore, intr-o camera special amenajata. In afara acestui interval, tigarile se confisca, iar camera este inchisa cu cheia. In ciuda acestor provocari, programul este bine primit de catre participanti.

„Se stie ca omul este o fiinta sociala. Tocmai de aceea, va fi predispus sa participe la un program de wellness cu atat mai mult cu cat si alti cunoscuti de-ai sai fac asta. Pe scurt, daca decidem sa mergem la sala sau sa ne schimbam alimentatia, avem mai multe sanse de a reusi daca prietenii sau colegii nostri fac acelasi lucru. In plus, in acest fel, apare un element pe care il vom avea in comun cu ceilalti. Asta inseamna noi teme de discutii, preocupari, stil de viata”, concluzioneaza Alexandru Busila, psiholog si trainer HPDI.

Autor: Loreta Popa – evz.ro

Leave a Response

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Story
7 idei pentru retenția liderilor într-o organizație