Leonard Alexa

Leonard se considera o persoana foarte norocoasa. Are norocul sa nu creada in ideea de weekend si in ideea de “work-life balance”, asta datorita faptului ca lucreaza intr-un domeniu pentru care are o mare pasiune, auto, si face lucruri cu care se identifica si in care crede foarte mult, coaching si learning&development.

A studiat in cadrul Facultatii de Stiinte Socio-Umane din Pitesti, mai exact Relatii Internationale si Studii Europene. Acolo a putut sa vada cum tendintele noastre umane de baza se pot manifesta la nivel de natiune si stat si ce inseamna asta pentru interactiunea dintre ele. A invatat astfel mai bine cum poate sa interactioneze cu cei din jurul lui si cum sa ii inteleaga, fiind si unul din motivele pentru care a decis sa se inscriu intr-un ONG international, pe langa dorinta de a se dezvolta.

De training s-a apucat in acea perioada, undeva prin 2012, cand a ajuns in acel ONG in postura de a da inapoi ceea ce a invatat si catre cei care abia intrau in organizatie. A intrat astfel intr-un “bulgare de zapada” in care a invatat din ce in ce mai mult si a putut sa dea inapoi din ce in ce mai mult. Tot atunci a si coordonat primele echipe de vanzari, activitatea de vanzari fiind punctul de plecare pentru intreaga sa cariera si dezvoltare atat profesionala, dar mai ales personala, fiind constant pus in situatia de a iesi din cercul de confort.

In momentul de fata lucreaza intr-o companie din domeniul auto ce doreste sa se schimbe intr-o organizatie de tip Teal, sa functioneze descentralizat. Din acest motiv exista o nevoie constanta de a invata si pregati oamenii pentru o asemenea schimbare si pentru a intelege implicatiile acesteia in activitatea de zi cu zi.

Unul din motivele pentru care a ales sa lucreze in acest domeniu este si faptul ca are o mare pasiune pentru tot ce inseamna doua si patru roti. Ii place foarte mult sa conduca si sunt momente in care pleaca la drum doar din acest motiv, ba chiar in anul 2019 se pregateste sa participe la o competitie internationala de anduranta ce implica realizarea unui traseu cu un autovehicul, din Cehia pana in Siberia, insemnand aproximativ 7 saptamani consecutive de condus. Crede foarte mult in astfel de experiente pentru ca prin intermediul lor putem sa ajungem sa cunoastem mai bine lumea din care facem parte si sa o intelegem mai bine.

Un citat care surprinde foarte bine acest lucru si dorinta umana de invatare este acela care spune ca “Omul e centrul universului, fiindca numai in om materia a ajuns la constiinta propriului sau eu, a ajuns sa se cunoasca.” Crede ca aceste vorbe surprind foarte bine “datoria” noastra ca oameni pe care o avem, de a cauta experiente de invatare cat mai puternice si care sa ne conecteze cat mai autentic cu lumea din care facem parte.


Comentarii

Poza mare articol

Aparitii in media

Cursuri sustinute de trainer-ul Leonard Alexa:

Ce spun oamenii despre Leonard Alexa: