Cum sa ai curaj sa fii tu. Opinia unui Millennial – HPDI

Cum sa ai curaj sa fii tu. Opinia unui Millennial

Esti prost!

Uite cum altii fac mai multe si tu nu.

Nu esti bun de nimic.

Esti gresit!

Nu, nu e o cearta cu un parinte. E vocea mea critica. Sunt cuvintele pe care mi le rosteam in fiecare zi, cu mai multa credinta decat orice rugaciune invatata la ora de religie. Am avut intotdeauna o parere proasta despre mine. Am fost mediocru in fiecare aspect al vietii mele, de la gradinita pana la ultimul an de master. Pot numara pe degete momentele in care am simtit in 28 de ani de viata ca inving.

Acum 8 ani am inceput calatoria pe drumul dezvoltarii personale. Citeam ore intregi in fiecare zi si in sfarsit aflasem Secretul: cartile.Pentru fiecare problema, de la relatii de cuplu, gestionarea timpului, relatii cu parintii, reteta pentru primul milion de Euro, comunicare cu prietenii gaseam o solutie. Avand o parere mai buna despre un cactus decat aveam despre mine fiecare carte citita era o gura de aer.

Astfel, am pornit pe drumul constructiei unui eu perfect. Ma imbracam in hainele de Paste in fiecare zi. Mergeam la conferinte fancy pentru a posta pe Facebook ca sunt acolo. Am cunoscut cateva vedete doar pentru a ma lauda pe Instagram. Am inceput sa fiu blogger pentru a demonstra ca pot spune lucruri destepte. Am scris o carte pentru a ma lauda ca sunt autor. Am lucrat o perioada in Londra doar pentru a face live-uri pe Facebook avand orasul in spate.

Dupa o perioada de proiectie a unei imagini perfecte am inceput sa primesc validare. Aveam mii de like-uri pe Facebook si zeci de mii de oameni care imi citeau articolele. Aratam de succes, dar plangeam. Plangeam constant pentru ca simteam ca nu e destul. Simteam ca nu sunt destul. Simteam ca sunt insuficient.

Fiind o constructie subreda dupa cativa ani m-am prabusit. Fizic, emotional si mental am ajuns la zero. Am stat 10 zile in spital si am trecut prin depresie. A fost cea mai grea perioada din viata mea.

De ce ne punem masti

Oamenii fara o parere buna despre ei apeleaza la masti. Apeleaza la trucuri pentru ca orice solutie din exterior este mai buna decat ei. Fake it untill you make it e deviza lor.

Oamenii de pe Facebook par al naibii de fericiti. Se plimba in Bali sau Brazilia. Si noi, ceilalti, mancam crenvusti cu mustar pentru ca nu mai avem suficienti bani la sfarsitul lunii. Pozele de Craciun sunt perfecte. Toate familiile sunt fericite. Numai noi ne certam cu parintii sau partenerul de viata.

Toata lumea are relatia perfecta, numai noi suntem defecti pentru ca suntem singuri. Daca nu suntem singuri, primim intrebarea: Dar tu cand te casatoresti?

Asa ca devenim critici cu noi si ne biciuim zilnic. Ne comparam cu ceilalti si suntem inferiori. Doar ca asta ne va pune in fata unui moment crucial. O sa vina momentul in care o sa fie nevoie sa ne schimbam, sa ne acceptam pe noi.

Pentru mine a venit dupa ce am iesit din spital si mi-am dat seama ca am nevoie de ajutor.

Cei 4 cavaleri care te vor ajuta sa fii tu

In general, noi barbatii evitam sa cerem ajutor. Si e gresit. E gresit sa credem ca putem sa le facem pe toate, sa nu schitam nicio emotie, sa avem bani, sa atragem cu o gramada de femei si sa avem o familie fericita. Am invatat de la psihologul meu ca sunt 4 zone pe care trebuie sa le lucrez pentru a ma accepta pe mine.

  1. Relatia cu parintii/familia. Pentru mine opinia parintilor a fost mereu importanta. De obicei ei sunt reperul in primii nostri ani de viata. Asa ca, emotia legata de ei e una dintre cele mai puternice pe care le avem.
  2. Relatia cu prietenii. Oamenii au ajuns atat de departe datorita puterii de cooperare. Avem nevoie de prieteni, avem nevoie sa comunicam. Avem nevoie de persoane alaturi de care sa radem sau sa plangem.
  3. Relatia cu munca. E important sa ai un scop. Nu trebuie sa fie vreun bullshit gen obiectiv SMART. Mai ales in cazul in care stresul e puternic, suferi de depresie sau alte boli, e nevoie sa ai un far care sa te ghideze in intuneric, indiferent daca navighezi pe furtuna sau pe ape linistite.
  4. Relatia cu tine. Solutiile rapide, formulele americanesti si retetele in 7 pasi nu functionează. Functioneaza, insa, sa lucrezi cu tine. Daca esti o persoana puternica vei lucra singur cu tine. Altfel, e in regula sa ceri ajutor.

Persoana cu care vei petrece cel mai mult timp in viata ta esti tu. E in regula sa fii broken. Toti suntem. Asa ca, hai sa ne dam voie sa fim noi.

Leave a Response

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Story
Planificarea în avans a teambuilding-ului: cheia succesului