Andrei Văcaru – HPDI
Vezi prezentare video

Andrei Văcaru

Trainer

“O idee genială dar neîmpărtășită are soarta unui erou necunoscut.”

Vorbește mult. Și nu pentru că nu se poate abține ci pentru că domeniul comunicării îl definește. De la muzică la jurnalism și training, el folosește cuvintele, gesturile și inflexiunile vocii pentru a le arăta oamenilor că potențialul apare acolo unde începem să sesizăm detaliile.

I-au plăcut mereu poveștile din care oamenii pot învață ceva. Este convins că fiecare experiență aduce cu sine noi perspective de a vedea lumea și de a ne raporta la ea. Fiecare cuvânt, folosit adecvat, face diferența dintre confuzie și înțelegere.

Andrei este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității București. Are o experiență de 13 ani în jurnalismul de televiziune, timp în care a realizat știri, anchete, reportaje, documentare și transmisiuni live pentru TVR, Realitatea TV și Național TV. Începând cu anul 2008, Andrei Văcaru este și furnizor de comunicare corporate (articole de presă, materiale de prezentare, copywriting, voice-over pentru spot-uri radio). Printre clienții lui se numără Unilever, Dedeman, Cosmote, Altex sau Fornetti.

I-a plăcut și îi place foarte mult scena. „Are ceva magic momentul în care te afli în fața oamenilor, indiferent dacă ești acolo ca să cânți, să prezinți un eveniment sau să spui o poveste” spune el. Și a urcat de multe ori pe diferite scene. A cântat împreună cu trupa sa de muzică rock, a prezentat emisiuni, a moderat nenumărate evenimente corporate și a fost gazda unor evenimente selecte precum Festivalul George Enescu.

Toate aceste experiențe l-au ajutat să descopere secretele discursului public. În prezent este unul dintre cei mai apreciați traineri acreditați ANC (Autoritatea Națională pentru Calificări) în domeniile Comunicare Emoțională, Comunicare Asertivă, Public Speaking, Presentation Skills, Storytelling și Performanță prin Inovație.

Din 2010, Andrei Văcaru este trainer la Human Performance Development International (HPDI) și parte importantă în crearea și dezvoltarea de conținut. Andrei a susținut traininguri pentru companii importante, precum Pfizer Romania, Toyota Material Handling Romania, VB Leasing, Romtelecom, Allianz Țiriac, Expur, HP Romania, Raiffeisen Bank, Bitdefender, Pirelli, Honeywell, Bosch sau Garanți Bank.

De asemenea, Andrei are o experiență din 2012 ani că facilitator de teambuilding, cu un portofoliu care cuprinde nume precum Kraft Foods, Zentiva, P&G, British Embassy, Samsung, Danone, BCR, Sanofi Pasteur, Renault sau Apa Nova.